keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Nopeat tahmabrownieleivokset.

Hyvää ystävänpäivää! Ex tempore lähdin leipomaan. Mitään ei pitänyt järkkäillä, koska suunnitelmissa on ravintola-illallinen. Mutta koska tunnen meidät hyvin, tiedän että kotiin tullessa tekee kuitenkin mieli jotain pientä makeaa. Kun ei sitä jälkiruokaa koskaan jaksa pääruoan päälle, mutta kotiin tultua pahin ähky on jo ohi ja sitten jälkkärimaha tahtoo sitä jottainpientä.

Tein pienet ystävänpäivänkerrosleivokset viljattomista tumman suklaan browniesta (resepti lopussa). Väliin geelivärillä värjättyä kreemiä ja päälle sydänkoristeet. Ajattelin niiden kompensoivan muuten kiireessä toheltoitua leivoskokonaisuutta.
Pienet sydämet taittelee paperineliöistä helposti.

Taita ensin kulmasta kulmaan kahdesti ja avaa taitokset. Taita yksi kulma alas kohti keskustaa. Nosta vastapuoli ylös. Nosta toinen sivu ylös, taita samoin myös toinen puoli. Käännä ympäri ja taita ylhäältä ja sivuilta pienet kulmat. Ja valmista! Sydän ei ole litteä, mutta pysyy hyvin muodossaan.
NOPEAT JA JAUHOTTOMAT TAHMABROWNIET 
100 g voita
1 1/3 dl sokeria
200 g tummaa suklaata (glut.)
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta

2 rkl maissitärkkelystä
1/4 tl suolaa


Tee näin: Pistä uuni lämpenemään 175 asteeseen. Taittele leivinpaperi noin 20 x 20 cm kokoiseen vuokaan. Sulata voi kattilassa ja lisää sokeri. Sekoita huolellisesti, älä polta seosta pohjaan. Lisää suklaa paloiteltuna ja anna sulaa sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä hieman. Lisää munat kattilaan ja vatkaa sekaisin. Lisää loput ainekset ja vatkaa voimakkaasti kunnes taikina on tasaista ja kiiltävää (riippuen vatkaajasta, oma on niin tehokas että tähän menee tuskin minuuttia). Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan ja leikkaa vasta jäähtyneenä pieniksi paloiksi, riippuen palojen koosta brownieta tulee isoina noin 8 kpl, suupaloiksi leikattuna jopa 20 kpl.

Nyt kiirekiire! Leivokset jääkaappiin ennen kuin täyte sulaa lätäköksi, paremmat vaatteet päälle ja ravintolaan!
Hyvää ja herkullista ystävänpäivää! Pus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.