maanantai 28. huhtikuuta 2014

Tilkkuja, tilkkuja.

Work in progress..tilkkuja, niin tuhottomasti tilkkuja. Leikkuukäsi väsyy! Kuka arvaa mitä viimeistelen?

ps. Miksi ihmeessä sitä aina keksii pahasti pakottavan inspiraatio silloin, kun ei todellakaan olisi aikaa uhrata mihinkään tämmöttiseen isoon projektiin? Milloin sitä oppii priorisoimaan tekemisiään suhteessa ajankäyttöön?

torstai 24. huhtikuuta 2014

Arjen korvikset.

Olen helposti kyllästyvää luonne etenkin, jos korvakoruista puhutaan. Tein aiemmin kuun alussa keltaiset kukka-legokorvikset ja nyt ne menivät jo jäähylle. Mitäs pidin niitä joka päivä putkeen niin, että niihin jo ihan kyllästyin. Keltaisten tilalle tulivat nyt sitten tummanpunaiset versiot käytettäväksi.
Samaan syssyyn liimasin nappipohjiin toiset pienet kukkaset, tällä erää kuitenkin pitsistä. Tosi söpöt, eikö!
Kukista helmiin..ja siitä se idea lähti, kolmen helmen ihan tommottiset normaalit ketjuhelmikorvikset.
Ja toistetaan sama, mutta pistetäänpäs renkaaseen palloksi. Helmet ovat aika veikeät, kun liikkuvat renkaissa!
Ja pisteeksi iin päälle suosikit: mutterikorvikset! Pikaliimasin vain mutterit jonoon ja siinäpä se, superhelppoa!
Nyt on arkeen uusia, simppeleitä korvakoruja! Pitää käyttää maltilla, ettei heti näihinkin kyllästy ihan heti.

tiistai 22. huhtikuuta 2014

Tyyppi.

Kukas kaveri se sieltä kurkkii? Se on semmonen tyyppi, mustavalkoinen ja äläskelpoisista kuteista virkattu.
Tyyppi-kudeversioni virkkasin pääsiäislomalla tämän inspiroimana: All about Ami - Fox basket/Pillow.
Ja tyypillä on tärkeä tehtävä koiranlelujen säilytyspaikkana. En voi sietää sitä, että piskin pehmot on aina pitkin läänejä. Millähän taikuudella sitä vielä osaisi kouluttaa "tempun", jolla koira itse keräisi leluja koriin?! Tähän mennessä Coran mielestä paras leikki on ottaa aikaa kuinka nopeasti korin pohja näkyy.

maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pupuset.


Ideakilpailu on eilen päättynyt. Kiitos kaikille osallistujille! Seuraava vaihe on suorittaa arvonta ja valita ideat, jotka pääsevät mukaan kirjaanprojektiin. Kaikkiin osallistujiin otetaan yhteyttä 30.4. mennessä.

Ja ainiin, onhan tässä pääsiäistäkin vietetty. Hyvää pääsiäistä kaikki ihanat puput! Huomenna arki koittaa, blaah.

perjantai 18. huhtikuuta 2014

Voi pavut.

Nyt on viimoiset hetket rytkäyttää itsensä mukaan ideakilpailuun. Lähetä ideasi ohjeiden (ks. kilpailu-ilmoitus täältä) mukaisesti viimeistään ensi sunnuntaina 20.huhtikuuta niin saat arpalipukkeen 100 euron Sinellin-lahjakortin arvontaan ja olet saatat saada työsi esille tulevaan käsityökirjaani! Lue lisää täältä.

Ps: olisiko ideoita mihinkähän sitä käyttäisi puoli kiloa lattian kautta talteen kerättyjä kahvipapuja? Lisäaromit kahvissa eivät houkuttele eikä raskisi papuja suorilta biojätteeksikään laittaa. Omaan mieleen ei tule muuta kuin koristeina vaasissa tai muuta vastaavaa, mutta se ei oikein inspiroi.. Muita ideoita?

tiistai 15. huhtikuuta 2014

Operaatio minimalismi osa kolme.

Otetaan välissä askel taaksepäin ja palataan tavoitteena minimalistisuus-projektiin (ks. projektin osa 1 ja osa 2). Vuoden vaihteessa tein ison listan. Siinä oli numerot yhdestä sataan ja listan kärjessä oli otsikko "Siivoa sata asiaa". Alkuun se näytti loputtomalta listalta, etenkin kun päätin raivata listaa ihan ajan kanssa. Mutta nyt, neljä kuukautta myöhemmin on lista lähes tuhottu, osin jopa kahdesti - on se kumma kuinka joku käy aina salaa pyöräyttämässä kaappien sisällöt ympäri ja taas on siivottavaa, ku eihä täst taas mittää mistää löyä.

Eli listasin sata eri kokonaisuutta, joiden läpikäynti auttaisi tavaramäärän karsimisessa. Erittelin listaan osin isoja siivousprojekteja, kuten pakastimen sekä varaston ja myös pieniä kokonaisuuksia, jotka jaksaisi nopsasti järjestellä pitkänkin päivän päätteeksi. Tällaisia oli esimerkiksi kynsilakat, työkalupakki, maalaustarvikkeet, urheilutavarat, lääkekaappi..

Ja jotta raivaustyötä on todistettavasti myös tehty eikä vain selostettu niin näytetäänpäs kuvia ennen ja jälkeen:
Keittiö on ollut yksi haastavimpia raivauksia, se kun pysyy siistinä yleensäkin ehkä noin kolme varttia. Yksi nopeiten eläviä kokonaisuuksia on meidän "kuivaruokakaappi" - se tässä kuvassa ennen (apua nytte te näätte mitä me syyään).
Ja tässä jälkeen siivouksen. Vähän turhan monta vanhentunutta, tyhjää tai muuten vain unohtunutta tuotetta löytyi - tämä on asia, jossa saisi kyllä vähän skarpata! Ja jotta edes hitusen järjestys pysyisi jatkossa kasassa, lisäsin kaappiin pienet korit pikkutuotteille kuten teepusseille ja ns. kuivasnackseille.

PSST! Otan aasinsillan taas vinkata noiden pyykkipoikien käytöstä pussinsulkijoina. Näppäriä, pyssyy jauhot pussisa.
Ja tässä on keittiön nurkassa häpeävä romukaappi. Voitte uskoa, ettei tuolta löytänyt yhtää mittään. Hyvä, kun ovea uskalsi avata sen pelossa, että kohta joku lasikupponen kopsahtaa varpaille. Vähän piti pähkäillä, siirrellä ja järjestellä ja tehdä muutama riipaisevakin poisto, mutta oikealla näette siivouksen tuloksen - joka on muuten huikeasti pysynyt yllä nyt jo toista kuukautta! Ennätys! Enää kaappi ei ole kaiken kasaava romunurkka vaan ihan oikeasti toimiva säilytyskaappi, josta löytää heti etsimänsä.
Ja kaappiakin konkreettisempi siivouksen lopputulos näkyy meidän kirjahyllyssä. Tässä on ennen-kuva lähtökohdasta, kun siitä on jo muuton aikana ja muuton jälkeen toistamiseen karsittu turhuuksia pois. Oikeasti, edellisessä kämpässä kaikki kodin kirjat eivät edes mahtuneet tähän hökötykseen vaan kirjoja oli myös keittiössä, makuuhuoneessa..
Ja jotta karsiminen tuli tehtyä kunnolla, oli hylly ensin tyhjennettävä. Lajittelin kirjahyllyn sisällön osiin: kirjat, cd-levyt, dvd-levyt, pelit, albumit - ja näistä jokainen osio näistä vielä kahteen pinoon: minun tavarat ja avomiehen tavarat. Ja sitten vain lokkasimme pinojamme läpi. Kun jokaista piti siirtää ihan omin kätösin, tuli ainakin mietittyä jokaisen tavaran kohdalla mitä fiiliksiä se herättää. Säilöön? Ehdottomasti säilöön! Ehkä talteen? Eikun ehdottomasti pois (eli kierrätyskeskukseen, kirpparikasaan, paperinkeräykseen, roskiin tai annetaan kaverille-laatikkoon)!
Ja arvaatteko mitä? Poistettin yllättävän kylmästi kirjoja. Luovuimme myös kaikista(!!) leffoista ja dvd-boxeista. Pelit, joita ei koskaan pelattu, joutivat myös pois. Tulimme tulokseen, että olisi ollut sama heittää koko kirjahylly pois tai ainakin vaihtaa pienempään. Mutta emme sitä vielä tehneet, onhan tuo hyllykkö aika näppärä, kun siihen mahtuu nuo kitaratkin lattiatasoa viemästä. Ja nyt kun tuli monta hyllytasoa tyhjäksi, saihan siihen sitten taas siirrettyä muualta roinaa eikun aivan hirmuisen tuikitärkeitä tavaroita.

Loppuun voisin vielä vinkata, että ihan materian lisäksi listallani oli myös sähköistä siivottavaa kuten kovalevyn sisältö, digikuvat, selaimen kirjanmerkit.. tehokkaasti tulee kyllä säilöttyä niin tietokoneelle kuin puhelimeenkin kaikkea turhaa. Suosittelenkin harkitsemaan josko kävisit vaikka heti läpi kännykkäsi turhat puhelinnumerot, facebookin albumit, pinterestin boardit, instagramin seurattavat.. siitä se siivous, helpompi ja minimalistisempi elämä starttaa ja kohta puunaat pakastinta ihan pinkopoikeena!

Mites teillä muilla kodin raivaukset etenevät?

sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Tekijät tekee

Hellurei, kylläpä aika vierähtää nopeaan. Nyt on enää viikko aikaa osallistua ideakilpailuun! 

Viimeinen deadline ensi sunnuntaina 20.huhtikuuta. Jos mielessä nyt muhii näppärä kierrätysidea niin eikun nyt se kuvan kanssa paperille ja osallistumaan. Parhaimmat pääsevät käsityökirjaan mukaan! Sisällysluettelossa on vielä aukkoja, erityisesti pieniä käyttöesineitä ja pukeutumiseen liittyviä ideoita kaivataan. 

Kertauksen vuoksi: ota valmiista ideastasi eli tuotteestasi (max. 3kpl/hlö) kuva ja liitä se tekstitiedostoon. Kirjoita oheen miten ja mistä olet sen valmistanut. Näppäile kylkeen yhteystiedot ja pienen pieni kuvaus itsestäsi vaikkapa ytimekkäästi "Hei, olen puutarhuri Pirkko Pellosta ja tykkään tuunata tarroilla". Muuta tiedosto PDF-muotoon ja lähetä sähköpostia: madambcblog(at)gmail.com - ja sitten vain odottele kilpailun tuloksia! 

"Mutku en mie enää ehi." Kyllä ehtii, viikossa ehtii vaikka mitä! Esittelytiedostosta ei tarvitse ottaa paineita. Emme kaipaa taitettuja presentaatioita, vaan idea itsessään on se mikä ratkaisee! Teksti ja kuva pyydetään liittämään PDF-tiedostoksi, koska silloin on varminta ettei tiedot karkaa toisistaan ja että tiedosto aukenee laitteella kuin laitteella. 

Muistutan myös, että jos tuote on ollut esimerkiksi omassa blogissa esillä, se ei ole osallistumiseen este. Kunhan se on muualla julkaisematon eli sinulla on vielä idean levitysoikeudet.

Kaikkien osallistujien kesken arvotaan lahjakortti Sinellin verkkokauppaan (100e) ja parhaimmat ideat pääsevät kirjaan mukaan saaden avusta palkkioksi oman kappaleen valmista kirjaa sekä luonnollisesti nimensä idean yhteyteen. Ihan kolme parhaista parasta ideaa saavat vielä BoD Classic - kirjanjulkaisupaketin.


PS: Makers gonna make - printti tulostettu täältä: Delia Creates - free printable.

torstai 10. huhtikuuta 2014

Tuherrustaulu.

Kuka huomaa tässä taulussa jotain hassua? Se on väärinpäin? Kyllä, se olisi oikeinpäin, jos kallistaisi päänsä vasempaan. Kauan taulu etsi paikkaansa tässä kodissa ja nyt se löysi ripustuspaikkansa, mutta..vain väärinpäin. 
Tältä sen pitäisi oikeasti näyttää. Mies totesi nyt tähän "Ai, en koskaan hahmottanut sen esittävän mitään." Esitti se..katuja, puita, siltoja, kaksikerroksisia busseja..Yritin kovasti etsiä taulupohjalle uutta sisustuskangasta, jossa printti kulkisi vertikaalisesti, mutta en löytänyt mitään hillittyä ja mieluista.
Joten tänään hetken inspiraatiosta otin taulusta kangaspäällyksen pois. Ja siinä se nyt on sitten taas on. Taulu (valkoinen pläntti signeerauksen peittona), jonka neljä vuotta sitten tohinalla tein..ja sitten kuukausi myöhemmin inhosin! Iso työ, niin pieni ilo. En ymmärrä miksi halusin tuhlata ison ja kalliin taulunpohjan tuollaiseen vastenmielisyyteen. Mutta onneksi tuota ei tarvitse koskaan enää katsoa, sillä peitin sen uudella maalikerroksella!
Ensin kaksi piinallista valkoista maalikerrosta tummien kohtien päälle ja sitten uutta maalia pintaan. En kummemmin miettinyt mitä tein, tahdoin vain jotain mikä ei esitä mitään ja voisi näyttää kenen vain tekemältä. Ja sitä se juuri näyttää, ei juuri miltään! Toisin sanoen, tuli just sellainen tuherrus mitä halusin!
Tauluun sopii myös uusi tyynynpäällinen, jonka ompelin ilmaiseksi saadusta hameesta (näkyy tässä postauksessa). Tulipa sekin nyt vihdoin hyötykäytettyä pois.

tiistai 8. huhtikuuta 2014

Kristallikarkit.

Kävin mutkan Seppälässä. Piti ostaa sukkia, mutta ne unohtuivat pääkopasta heti, kun näin tämän puseron. Hypistelin samaa jo joskus aikaisemmin ja nyt se oli huimassa alennuksessa (norm. 29,95e: nyt 2,00e!), joten ostettavahan se oli..vaikka paremmin mietittynä en edes tykkää puseron väristä, enkä vahvoista olkapäistä..mutta nuo koristeet! Osa jo oli jo irtoilla matkalla kassalle, mutta se ei haittaa..
..sillä kotonahan irroitin kaikki blingbligit irti. Kuinka paljon niitä olikaan! Itse pusero meni tuumauspinoon. Ehkä laitan sen kirpparille, ehkä värjään sen. Tai pistän kangasmatskuksi. Tai pienennän. En tiedä vielä.
Ja eikä siinä vielä kaikki, ostinhan toisenkin kahden euron matskupaidan (norm.16,95e). Näitä oli iso kasa odottamassa pelastajaansa ja suurimmasta osasta oli jo "kristallit" enemmän tai vähemmän irronneet.
Valikoin kassalle sen missä näytti olevan kaikki/eniten koristeita tallella..ja näin mukavasti paidasta sai erilaisia blingejä, näistähän saa vielä vaikka ja mitä sädehtiviä juttuja! Aika näyttää mihin kaikkeen nämä päätyvät.
Yhdestä koristeesta liimailin jo sormuksen. Se oli pohjasta ontto, joten laitoin ohuen, kirkkaan napin sormuspohjan ja kristallin väliin, jotta pikaliimalla olisi enemmän kiinnittymispintaa.
Että nyt on sitten neljän euron edestä blingbling-karkkeja! Ihan mukavalla hinnalla mukava määrä, sanoisin.

maanantai 7. huhtikuuta 2014

Ettei näpit pala.

Viikonloppuna oli ystävällä tupaantuliaiset. Minut tuntien, tahdoin antaa jotain itsetehtyä. Päädyin toteuttamaan oman version "kädellisestä" patakintaasta (ylläoleva kuva ja inspiraatio tästä Etsy-putiikista). Valitsin tummia värejä ja erilaisemman patakinnas-muodon. Mielestäni tuli aika hauska! Perinteinen, mutta persoonallinen.
Nyt jälkikäteen aloin googlailemaan muita hauskoja patakinnas-ideoita. Voi apua, kuinka mielettömiä...tuo karhuntassu..! Tai facebook-peukku! Pikselikädet! Star Trek - tuo olisi avomiehen suosikki! Nämä pitää laittaa korvan taakse, kun on taas aika miettiä miespuoliselle saajalle hauskaa ja käyttökelpoista lahjaa.

Kuvat (järjestys ylhäältä alas, vasemmalta oikealle): 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10

PSST! 
Muistutan jälleen ideakilpailusta, käynnissä vielä tämän ja ensi viikon! 
Aikaa osallistua 20.pvä asti. Lue lisää esimerkiksi täältä.

perjantai 4. huhtikuuta 2014

Kukkaset.

Keltaisia kevätkukkia legojen muodossa.. kuka näkee näissä saman potentiaalin kuin mitä minä näen?
Niimpä! Eikun kukat irti varsistaan ja korvakoruiksi. Minuuteissa valmista ja heti saivat käytössä hymyn huulille.
Tässä myös otos muista aikaisemmin tehdyistä ja blogissakin jo varmaan pariinkin kertaan vinkatuista legokorviksistani. Nuo pyöreät lego-kolikot ovat kyllä olleet jo vuosien ajan yhdet kestosuosikit! Ovat jo ihan kulahtaneet, pitäisi varmaan harkita, jos tekisi uudet kiiltävät kolikot tilalle.

keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Ideakilpailun kysymyksiä.

Nyt tulee vastauksia kysymyksiinne koskien käynnissä olevaa ideakilpailua (kilpailu-ilmoitus täällä ja täällä). Kiinnostuneet ovat olleet yhteydessä sähköpostitse, mutta jaan vastaukset tasapuolisuuden vuoksi myös blogiin niin on kaikilla osallistumista miettivillä sama informaatio kilpailua koskien.
Kysymys: Säännöissä sanotaan, että idean pitää olla ennalta julkaisematon. Saako siis kilpailuun osallistua idealla, joka on ollut julkaistuna blogissa? 
Vastaus: Kyllä saa. Ennalta julkaisematon koskee kaikkea printtijulkaisua. Jos idea on ollut vain omassa blogissa, silloin sen julkaisu- ja jakeluoikeuksia ei ole myönnetty esimerkiksi toiselle kustantajalle. Mikäli osallistut blogissa jo esitellyllä idealla, liitä kilpailutekstiin tästä tieto vaikka suoran linkin kautta.

Kysymys: Jos ideani valitaan kirjaan, menetänkö oikeudet siihen?
Vastaus: Et menetä, tekijänoikeudet pysyvät idean tekijällä.
Kysymys: Kuinka tarkkaan osallistumisen yhteyteen pitää kertoa itsestään ja ideastaan?
Vastaus: Niin tarkkaan kuin osallistuja itse tahtoo. Vähimmillään kuitenkin tekstistä pitää käydä ilmi yhteystiedot ja kuinka tuote on valmistettu (esim. materiaalit, työvaiheet, vinkit valmistukseen). Kirjaan valittujen ideoiden tekstejä yhtäläistetään kirjan koonnin yhteydessä (muutokset tietenkin käytetään tekijän kautta, jotta olennainen informaatio ei pääse muuttumaan). Tyyli on siis osallistumisen yhteydessä vapaa.

Kysymys: Entä jos ideani valitaan kirjaan, mutta en haluakaan sen yhteydessä paljastettavan oikeaa nimeäni?
Vastaus: Mikäli idean tekijä ei halua omaa nimeään idean yhteyteen, se ei ole este. Tällöin varmasti kyseinen henkilö voi kertoa ideansa yhteyteen nimimerkin, soveliaan taitelijanimen tai muuta vastaavaa.
Kysymys: Milloin kilpailu loppuu? Postauksessa ja sivupalkissa ja säännöissä ei ollu samat päivät..
Vastaus: Pahoittelut siitä, kuinka omille virheilleen tulee sokeaksi ja vaikka kuinka tarkistaa, ei huomaa virheitään. Päivämäärät eivät ensin täsmänneet, mutta ovat korjattuna. Kilpailu loppuu 20.4.2014 ja se on päivä, jolloin pitää osallistumisen viimeistään olla perillä. Tulokset tulevat viimeistään 30.4.2014.

Kysymys: Miksi idis pitää konkreettisesti lähettää teille, jos siitä jo annetaan osallistumisen yhteydessä valokuvat?
Vastaus: Kirjalle on palkattu valokuvaaja, joka kuvaa kaikki ideat=tuotteet ja sen takia tuotteet lähetetään (kustantaja maksaa postikulut) kuvaajalle, jotta kirjasta saadaan visuaalisesti kaunis, yhtäläinen ja laadukas. Osallistumisen yhteydessä lähetettyjä kuvia ei siis käytetä valmiissa kirjassa. Tämä voi olla myös niiden etu, jotka eivät valokuvausta ole harrastaneet. Emme vaadi huippuhyviä kuvia, se voi olla vaikka puhelimella otettu otos, josta vain selkeästi näkyy millainen valmis tuote on.

Kysymys: Sanotaan, että saa osallistua maksimissaan kolmella idealla. Pitääkö ne laittaa yhdessä vai erikseen?
Vastaus: Yhdessä tai erikseen. Voi osallistua ensin yhdellä ja jos tulee mieleen lisää ideoita, eikun vielä lisää mukaan!
Ja lisää saa kysyä, jos mietityttää.

Kilpailu käynnissä 20.huhtikuuta asti. Lue lisää kilpailusta postauksen alusta löytyvistä linkeistä.