perjantai 24. elokuuta 2012

Tacopallot.

Käyhän perjantain kunniaksi kierros kaupan juustohyllyltä pakaste-altaalle ja tee helppoja naposteltavia!
Tacopallot / maustemöllykät / chilirullat - hyvällä herkulla on monta nimeä sen mukaan miten ohjetta muuttelee. Tarvitset vain lehti-/voitaikinalevyjä, tuorejuustoa ja joitain mausteita - voit valita itse tahdotko valkosipulista, yrttistä tai tulista meininkiä. Itse valitsin aurinkokuivattua tomaattia (Viola-tuorejuusto) ja chilimaustetta (mietoa sellaista, koska olen jatkanut jämiä mm.paprikajauheella, hah).
Tee herkkupallot näin: ota paketti taikinalevyjä sulaamaan ohjeen mukaan. Yhdestä 8 levyn / 500g paketista saa noin 60 kpl. Kauli levyjä vähän, levitä ohuesti tuorejuustoa ja sirottele maustetta päälle.
Nyt kaikista kivoin osuus: rullaa levyt pitkiksi pötköiksi. Painele reuna rullaa vasten kiinni. Jos tahdot tehdä runsaampia herkkukierteitä, voit myös rullata toiseen suuntaan, jolloin levystä tulee isompia herkkuja.
Kun olet rullannut kaikki levyt, laita rullat jääkaappiin levolle jähmettymään (varttikin riittää). Viilentynyttä rullaa on helpompi leikata kuin huoneenlämpöistä lötköä pötköä, joka sulaa käsiin.
Leikkaa rullat pieniksi kappaleiksi ja taputtele leivinpaperille. Liiskaa sormin tasaisiksi. Pistele haarukalla päältä ja paista 225 asteessa 10-20 min pallojen koosta riippuen. Anna jäähtyä.
On helppoja ja herkullisia! Toimivat niin leffaherkkuna, bilepurtavana kuin myös picnic-naposteltavana! Parasta on, että pallurat voi räätälöidä aina eri makuisiksi. Esimerkiksi tuorejuustonkin voi korvata esim. pestolla tai salsalla. Isompiin kierteisiin voi myös kokeilla eri täytteitä jauhelihasta paprikaan.

8 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä! Noita voisi tehdä vaikka nyt viikonloppuna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, tee ehdottomasti :)

      Poista
    2. Testasin eli laitoin aurinkokuivattu tomaatti-juustoa pohjalle ja suolatonta grillimaustetta. Hyvää tuli, vaikka ehkä mausteissa ei olisi tarvinnut ihan noin paljon säästellä :)

      Poista
  2. Näyttääpä hyvältä! Pitää olla jo aika uusavuton jos ei noita osaa tehdä : D Eli sopii mulle...

    VastaaPoista
  3. Näyttääpä hyvältä, täytyy kokeilla joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eivät vain näytä hyvältä, vaan myös ovat sitä! :)

      Poista
  4. Kiitos vinkistä! Riittävän yksinkertaista miulekin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! :) On niin simppeliä et aivan kaikki osaa ;)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.