maanantai 19. maaliskuuta 2012

Lontoo.

Lontoon postaus osa kaksi: pläjäyksellinen matkakuvia ja loppuun vielä ensimmäinen ostossatsi.
Lontoossa kuljettiin ilmassa, maassa ja maan alla - vielä kun olisi ehtinyt veden päälliselle kiertoajelulle!
Nähtävyyksiä nähtiin lukuisia: tässä niistä neljä monumentaalisinta: St. Paulin katedraali, Westminster Abbeyn kirkko, Big Ben ja London Eye  eli maailman kolmanneksi korkein maailmanpyörä (135 m).
Näkymän "Lontoon silmästä" olivatkin ihan mielettömät. Pieni utuinen sumu kruunasi maisemat.
Ja lisää arkkitehtuuria:  Tower Bridgestä (oikea yläkulma) British Museumiin (kuvat alhaalla).
British Museum oli mielenkiintoinen paikka, jossa olisi järjestelmäkameralle riittänyt töitä!
Yksi reissun kohokohta oli London Zoo! Olin eläintarhassa kuin pieni tyttö konsanaan hihkumassa.. Siellä oli niin paljon söpöjä poikasia, oli apinavauvoja, oli leijonan pentu, oli mangustilapsia..
Parhaimpia olivat silti kirahvit, pingviinit ja pelikaanit (kuva näyttää seesteiseltä, mutta hetken päästä kaksi pelikaania alkoi ukittelemaan toisilleen.. Ja mikä ääni nokista lähti, kun yhteen paukahtivat!). Isona sokerina pohjalla oli omaa räkäänsä mutusteleva gorilla, joka jaksoi naurattaa loputtoman paljon!
Eläintarhan ansiosta voin yliviivata yhden haaveen pois listalta, sillä lapsesta asti olen halunnut nähdä oikeita kirahveja livenä. Ja olihan ne kauniita! Huomatkaa ovien välistä kurkkiva pikkukirahvi!
Ja kerta kiellon päälle, vielä yksi lomakuvakollaasi: siluettina parlamenttitalo ja Big Ben, vieressä London Eye ja County Hall. Alarivissä pilkahdukset shoppailukiintiöistä: Topshop ja Camden market, joista kummastakaan en tosin mitään löytänyt. Keskitin ostokset lähinnä valtaisaan Westfieldin ostariin.
Avomiehelle toin tuliaisiksi kaksi tpaitaa, Topmanin lompakon, suklaata ja toffeeta (ihana bussirasia!). Alakuvan mangusti-pehmon (alkup. avaimenperä, eläintarhan lahjatavarakaupasta) toin Coralle.
Cora on leikkinyt pehmolla jo niin paljon, että pörröisen pehmeä häntä muistuttaa lähinnä raatoa..
Muita tuliaisia perheenjäsenille: suklaata, toffeeta, yksi kaulakoru ja brittiläisittäin teetä ja marmeladeja.
Ja omia ostoksia: hippokuvioinen ja rusettikoristeinen mekko (Primark), sininen mekko (Rebublic) sekä ihanat beiget nauhalliset nilkkurit, jollaisia olinkin kaivannut kevääksi (Deichmann).
Lisää mekkoja: vyöllinen kukkamekko (Bershka) ja pitsimekko (Primark) sekä kaksi söpöä metallirasiallista raikastavia pastilleja ja punainen sulkakaulakoru (Dorothy Perkins).
Kummassakin edellisessä mekossa on erilaiset halkiot selkäpuolella. Täydellisiä kesämekkoja!
Ja lisää: kaksi minituubihametta, helmasta väljä pitsikoristeinen toppi ja neuletakki (kaikki: Primark).
Kuka huomasi edelliskuvasta kaikista mahtavimman löydön ikinä? 80-luvun sävyiset Sharpies-tussit! Sharpies-tussit ovat maailman parhaita, en ymmärrä mikseivät ne ole jo rantautuneet Suomeen..
Ja vielä lisää: taskullinen maksimekko (Primark), Brittien Cosmopolitan ja olkalaukku (Deichmann).
Olkalaukun lisäksi ostin Dorothy Perkinsiltä jo kerran mainitun sulkakaulakorun, kultaisen ranteessa kuljettavan clutchin ja vihreän lompakon. Näistä on hyvä huomenna jatkaa aasinsiltaa pitkin muihin ostamiini koruihin sekä diy-ideoihin, jotka poikivat mieleen reissun päällä.. Huomenna siis lisää!

6 kommenttia:

  1. Hih, hauska sattuma, että ostin helmikuussa Dorothy Perkinsiltä ton saman sulkakaulakorun tummansinisenä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, meillähän on sitten ollut samanlainen maku! :) Tosin minäkin olisin varmaan saattanut valita sinisen version, jos sellaisia olisi vielä ollut myynnissä..:)

      Poista
  2. Kivoja juttuja ja nättejä mekkoja! :) Ehtisipä kesällä pyörähtää Lontoossa.. Tuo eläintarha minulla on vielä näkemättä! Sinne siis ensi kerralla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Suosittelen ehdottomasti eläintarhaa, se oli mukava elämys :) toimii kyllä yksin kaksin tai koko perheen kesken, oli ikä sitten mikä vain :)

      Poista
  3. uskomatonta, mutta itselläni on tismalleen samanlainen puhelinboksi-avaimenperä, jolle olen myöskin tehnyt saman tempun! eli kaulakorusamiksia ollaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsos vain, samiksia ollaan :D luulen, että ei olla ainoat, jotka ovat tehneet saman näppärän muutoksen ;)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.